ADEF Başkanı Saim Diken Kayıp mı ?

Son günlerde sosyal medya ve yerel medyada dolaşan iddialar ulusal basına da yansıyınca haberin detaylarını sorgulama gereği doğdu. Yaklaşık 20 gündür çıkan haber ve dedikodulara Saim Diken cephesinden bir cevap gelmeyince haberin doğruluk derecesi de artmış oldu.

ADEF Başkanı Saim Diken Kayıp mı ?

İstanbul'da uzun dönemdir kısa adı ADEF olan Amasya Dernekler Federasyonu Başkanlığı yapan Saim Diken, CHP'den İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı, 2019 yılında Eyüpsultan Belediye Başkan Aday Adayı ve 2020'de de CHP Eyüpsultan İlçe Başkan Adayı oldu. Tüm aday adaylıkları ve adaylıkları değerlendirilmeyen Saim Diken'in partililerden topladığı 1 Milyar TL ile yurtdışına çıktığı iddia ediliyor. Diken'in ABD'de topladığı bu paralarla şirket kurduğu ve sosyal medya hesapları dahil tüm irtibatlarını kapattığı, kendisine ulaşılamadığı alınan bilgiler arasında.

ABD'YE YERLEŞTİ İDDİASI

Söylentiler ve iddalar CHP içerisinde girdiği her yarışı kaybettiği ve ayrılırken son golü attığı yönünde... CHP'li bazı milletvekilleri, İl Başkanları ve yardımcıları, Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri ve partili müteahhitlerden tüm bu seçim çalışmaları sırasında yaklaşık 1 Milyar Tl topladığı, daha sonrada kendisinden haber alınamadığı yayılan haberler arasında.

Genel haberlerde her satırın söylenti ve iddia olduğu açıklanırken Saim Diken'in eşi Gülsen Diken ise eşinin kayıp olduğunu ve polis kayıtlarında da kayıp başvurusu olduğunu açıklaması ayrı bir detay...

Bu gece yapılacak olan ADEF toplantısı sonrası gerekli açıklamalarda haberimize eklenecektir . 

Ayrıntılar geliyor...

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2021, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29

banner31

banner30