STK'lar Ne İşe Yarar...!

Türkiye'de sayısı belkide takip edilemeyecek kadar çok olan Sivil Toplum Kuruluşları ne için kurulur ve ne işe yararlar ? Acaba kuruluş amaçlarını yerine getiriyorlar mı ?

STK'lar Ne İşe Yarar...!

STK'lar...

Gözümüz,göz bebeğimiz derneklerimiz...

Kuruluşlarında üyelerinin hizmetinde olacağını her tarafta haykıran derneklerimiz... Sendikalarımız ve vakıflarımız...

Acaba geçmişten aldıkları bayrakları hakkıyla dalgalandırıyorlar mı !!!

Hani bizde ve bize özgün bir söz var ya, ''komşusu aç iken tok olup, yastığa başını koyup rahatça uyuyan bizden değildir'' diye...Emin olun bu söz bile artık STK'ların kuruluş amacı gibi unutulup gitti. Öyle gitti ki bu önem arzeden sözlerin geri gelebilmesi pek mümkün görünmüyor gibi...

Örnekler çok ... Gidip görmeye, dinlemeye gerek yok...Her gün gazete ve tv manşetlerinde izliyoruz.

Koskoca şehirde yaşlı çift evlerinde ölü bulundu...

Anadolu'nun en ücra köşesinde bir engelli sokağa çıkamamaktan dolayı akülü araç talep etti, sesini duyan çıkmadı. 

Bu gibi haber ve durumlar ülkemizin her karışında yaşanan acı gerçekler...

Engelli derneklerine bakıyorsunuz ne kadar çoğaldıysa, o kadar görevlerinden uzaklaşmışlardır.

İl, ilçe ve köy dernekleri hakeza, çoğaldıkça hizmetlerinden uzaklaşıyorlar.

Bakıyorsunuz, bir dernek yönetiminde ite kaka siyasete yönlendiren kukla yöneticiler meclis üyesi olurlar, vekil olurlar... Lakin o makama geldiklerinde engelliler adına hiçbir projeye destek olmazlar...

Sonra kendilerini haklamak için sanki çok icraat gerçekleştirmişler gibi, Engelliler Bakanlığı kurulup bakan olmamız gerekiyor diyecek kadarkomik duruma düşüyorlar. Vekillik ve meclis üyelikleri dönemlerinde engelliler adına ne kadar gereksiz ve yarardan çok külfet getirecek projeleri varsa hayata geçirirler.

Peki bunların dışında güzel işler yapan derneklerimiz yok mu ?

Var elbet, onlarda parmakla gösterilecek kadar az ve belli maddi imkanlar çerçevesinde hareket ediyorlar. Devasa desteklere sahne olabilecek olanlar, bu destek olunabilecek meblağları özel ve şatafatlı gecelerde saygısızca harcıyorlar. Lakin,ihtiyaç sahibi bir engelli için bir araç için talepte bulunulsa; yönetimle görüşmemiz gerekir diyerek ya savsaklıyorlar yada; yönetimde ''maalesef olumlu karar çıkmadı'' sözleriyle savuşturuluyorlar.

İyilik ve destek gerekli ise yapılır, talep edilmesi asla beklenmez. Dernekler kimlerin ihtayaç sahibi olduklarını araştırıp bulmak durumundalar. Onlara o yetkiyi verenler bu görevlerini yerine getirmelerini talep etmekte sonuna kadar haklılar.

Yapmacık ve gösteriş için destek olanlarınsa; ya siyasi bir hedef ya da farklı bir çıkar için bunu yaptıkları kısa süre sonraları ortaya çıkıyor. Çıkan bu sonucun sonrasında üye ve halkımızın derneklere olan güvenlerini kaybetmeleri de maalesef kaçınılmaz oluyor.

Unutmayalım ki, stk başkanlıkları, siyasi ikbal ve getirileri bir yere kadar, sonrası o sizden görev ve hizmet bekleyenlerle aynı yerde buluşacaksınız...

Toprak, asla ayırım yapmaz...

Sizde yapmayın...!

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2021, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29

banner31

banner30