Traktör Takımı'ndan Mevlütcan KAPLAN'a Jest....

Milliyetçi müziğin efsane ismi Mevlütcan KAPLAN yapmış olduğu müziklerle büyük beğeniler kazanmaya devam ediyor. Lakapları Kızıl Kurt olan İran liginde mücadele eden Traktör Sazi takımı taraftarları Mevlütcan Kaplan eserleriyle tezahürat yapıyor.

Traktör Takımı'ndan Mevlütcan KAPLAN'a Jest....

Milliyetçi müziğin efsane ismi Mevlütcan KAPLAN yapmış olduğu müziklerle büyük beğeniler kazanmaya devam ediyor. Lakapları Kızıl Kurt olan İran liginde mücadele eden Traktör Sazi takımı taraftarları Mevlütcan Kaplan eserleriyle tezahürat yapıyor.

İşte Traktör takımının taraftar ürünleri Mevlütcan Kaplan'a üzerinde Eren Bülbül yazan forma hediye ettiler. Bu hediye karşısında çok duygulanan Kaplan, tüm takım taraftarlarına ve Türk sevdalılarına teşekkür edip selamlarını iletti.

İşte bu müthiş takımın biyografisi...

İran’ın, Doğu Âzerbaycan Eyâleti’nde bir futbol takımı ama bir futbol takımından daha fazla anlam taşıyan, taraftarları tarafından İran’daki Türklerin bir simgesi haline gelmiş, bayraklaşmış bir kulüp var: Traktör Sazi. Tebriz’deki Türkler’in sesi, gururu olan Traktör Sazi’yi “Futbol, sâdece futbol değildir.”in İran’daki karşılığı olarak kabul etmek mümkündür. Sadece Tebrizlilerin değil, bölgede yaşayan milyonlarca Türk’ün sesi olmuş durumdadır. Maçlarını Tebriz’deki 70.000 (Kimi kaynaklarda 75.000) kişi kapasiteli Yâdigâr İmam Stadyumu’nda oynayan Traktör Sazi ortalama her maçında 80.000 kişilik seyirci kitlesinin desteğini almaktadır.

Traktör Sazi, adını Tebriz’deki ülkenin en büyük traktör fabrikasından almaktadır.

İran’da yaşayan yaklaşık 40 milyon Türk’ün, anadilinde eğitim yapamaması, sosyal haklardan mahrum olması, hatta Türkçe adlar kullanması ya da işyerlerine Türkçe tabela dahi asması engellenirken, Türkiye’nin yanı başında olan bu olaylara sessiz kalması İran’da yaşayan Güney Azerbaycan Tüklerinin kanayan yarası olsada”Tebriz-Bakü-Ankara / Biz hara, Farslar hara” “Ya ya ya, şa şa şa, Âzerbaycan çok yaşa”

“Âzerbaycan bir olsun / Merkezi Tebriz olsun” gibi tezâhüratlara onbinlerce taraftârının eşlik ettiği Traktör Sazi, giderek artan Türkçü-Turancı söylemlerin de odak noktasında yer almaktadır. Artık stadyumda, tribünlerde, sokaklarda faşist fars rejiminin her türlü baskısına rağmen bağırıyor, Âzerbaycan ve Türkiye lehine sloganlar atıyorlar. 3 hilaller ve elleri bozkurt olmuş tüm tribün kurt sesleri ile inleyerek maça başlıyorlar.

Traktör, adeta onların Türklüklerini haykırmaları olmuş; senelerdir bastırılan duygularının ve düşüncelerinin dışa vurulması olmuştur. Yani bu takım, sadece bir futbol takımı değil, onlar için Azerbaycan demek, Türkçe demek, özgürlük demek.

Lakapları “Kızıl Kurt” olan taraftarlar, gönüllerinden geçirdiklerini maç sırasında bağırarak dile getirir olmuştur. Karşılaşmalarında çoğunlukla “Türk dilinde medrese, olmalıdır herkese” ve” Azerbaycan var olsun, istemeyen kör olsun” gibi sloganlar atılmaktadır.

70.000 kişilik stadını çoğu zaman bu ateşli seyircileriyle dolduran Traktör’ün, Persepolis ile karşılaşması, 120.000 seyirciyi stat ve etrafına toplayarak İran tarihinin rekoru olarak 2009 – 2010 sezonunda kayıtlara geçmiştir.

2008/2009 sezonunada nihayetinde İran Birinci Ligine yükselen Traktör Sazi’nin tek başarısı ise 2014’te Hafzi Kupası’nı (İran Lig Kupası) kazanmasıdır.

Sezon başında Ertuğrul Sağlam ile anlaşan Traktör Sazi şu an Asya Şampiyonlar Ligi’nde 2 puanla sonuncu, İran 1. Liginde ise 29 puanla 10. sırada yer almaktadır.

Traktör futbol takımı İran’da yaşayan Güney Azerbaycan Türklerinin simgesi olmaya devam ederken, kulübe yönelik artan ilgiden İran rejimi rahatsız olmaya başlamış ve güvenlik tedbirlerini sıkılaştırmıştır.

Üzerinde Türkçe/Latin alfabesi bulunan takıma ait ürünler toplatılmaya başlanmıştır. Rejim, takıma ait ürünlerde sadece Farsçaya izin vermektedir. Bu arada, kulüp yöneticileri, takımın adli takibata maruz kalabileceği ya da ligden düşürülebileceği yönünde endişeler de yaşamaktadır.

Milli kimlik ve anadil konusunda verilen mücadelenin simgesi haline gelen takım, taraftarlarınca sonuna kadar desteklenmekte ve maç coşkusu içinde milli davanın mücadelesi verilmektedir

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2021, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29

banner31

banner30