Ağrı Dağı Eteği'nden Yeşilırmağa Damlalar...

Amasya Taşovalı sanatçı Ahmet Barış, onu '' Oy Can Cana Amasya'' türküsüyle tanıdık. Şimdilerde yeni çalışmalarıyla göz dolduruyor. Bunu farkeden sadece biz değiliz, bir örnek destek Ağrılı sevilen sanatçı ve söz yazarı Çoban Ali'den geldi.

Ağrı Dağı Eteği'nden Yeşilırmağa Damlalar...

Oy Can Cana Amasya eseriyle türküseverlerin gönlünde taht kuran Ahmet Barış, hız kesmeden yoluna devam ediyor. Firardayım isimli eseri ise apayrı bir tarz. Bugünlerde birçok mekanda sahne alan, teklifler gelen Ahmet Barış'a Ağrılı sanatçı ve söz yazarı Çoban Ali'den destek geldi.  Can kardeşim diye hitap ettiği Ahmet Barış'a sahne desteği dahi veren Çoban Ali'nin bu yaklaşımı müzikseverler tarafından da takdir edildi. Sanatçı dayanışması adına hem de böylesi bir dönemde ortaya çıkan manzara gerçekten sanat camiası adına ümit verici olarak değerlendirildi. Sanat adına kendini kanıtlamış biri olan Çoban Ali'nin sanat adına icra ettiği eserler, başka sanatçılara yazdıkları ve bugünlerde ise bir başka sanatçıya verdiği kişisel destek ''işte biz bu olmalıyız'' dedirten bir davranış.

Bizlerde Amasya basını adına Ağrı Dağı Eteklerinden, Amasya'nın Yeşilırmağı'na damlayan bu damlalarla Yeşilırmağın sanatsal akışına bir nebze de olsa destek verelim dedik.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2022, 12:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal ÖZTÜRK
Kemal ÖZTÜRK - 2 yıl Önce

Bir toplumu ayakta tutan, onu ileriye taşıyan en büyük değer kültürüdür.
Kültür, yaşanmış geçmişin izlerinin birikimidir. Bunu ayakta tutacak olan ve ileriye taşıyacak olan da, yaşayan insan degerleridir.
Kültürümüzü yaşatmak amaci ile katkı sunan, emek veren her türlü çabaya alkışlar göndermek, ve sahiplenmek bizim görevimizdir.
Bir başka yörenin kültürü ile yoğrulmuş değerli kardeşimiz ÇOBAN ALİ kardeşimize bu davranışindan dolayı kocaman alkışlar gönderiyoruz...
Bu davranışın örnek bir davranış olduğuna yürekten inanıyoruz.
ÇOBAN ALİ KARDESİMİZE,
TÜRKÜLER GİBİ UZUN SOLUKLU BİR YASAM DİLİYORUZ...

Ahmet ŞİMŞEK
Ahmet ŞİMŞEK - 2 yıl Önce

Ahmet Barış ve Çoban Ali sizi ve müziğnizi çok seviyoruz olunuz açık olsun. Başarılarınızın devamını dilerim..

SIRADAKİ HABER

banner29

banner31

banner30