Vali MASATLI İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kuruluna Başkanlık Etti

Amasya Valisi Mustafa Masatlı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2021 yılı 2. Toplantısına Başkanlık etti. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün sekretaryasında yürütülen toplantıda ayrıca, Amasya Belediyesi, Amasya Üniversitesi, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarından temsilciler yer aldı.

Vali MASATLI İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kuruluna Başkanlık Etti

Toplantının açılışında konuşan Vali Mustafa Masatlı şunları ifade etti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki hükümetimiz salgın döneminde esnafımıza ve çalışanlarımıza yönelik çeşitli tedbirleri uygulamaya koymuştur. Bu ekonomik tedbirler hali hazırda uygulanmaya devam etmektedir. Alınan bu tedbirler salgının olumsuz etkilerini bir nebze olsun hafifletmiştir. İnşallah en kısa sürede bu süreci atlatır ve normal hayata dönerek, üretim ve istihdamda hedeflediğimiz rakamlara ulaşırız.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce 2021 yılının ilk 3 ayında düzenlenen ‘İstihdam Garantili Meslek Edindirme Kurslarından’ 119 kişi yararlanmış ve bunlardan en az %50’sinin çeşitli sektörlerde istihdam edilmesi planlanmaktadır. İşbaşı eğitim programlarına baktığımızda aynı dönemde 845 kişinin istihdam edildiğini görmekteyiz. ‘Toplum Yararına Çalışma Programlarında’ ise 545 kişi İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğünün ihtiyaçları doğrultusunda çalışmaya devam etmektedir.

Pasif İşgücü Hizmetleri Faaliyetleri kapsamında 2021 yılının ilk 3 ayında işsizlik ödeneği alan 585 kişiye yaklaşık 1,6 milyon TL, kısa çalışma ödeneği alan 3093 kişiye yaklaşık 11 milyon TL ve nakdi ücret desteği alan 2274 kişiye ise yaklaşık 7,2 milyon TL olmak üzere, toplamda 5952 vatandaşımıza 20 milyon TL’ye varan maddi destek sağlanmıştır. Halkımıza sağlanan bu destekten ötürü başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimize şükranlarımı sunuyorum.”

Vali Mustafa Masatlı’nın konuşmasının ardından Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Osman Yılmaz tarafından çeşitli alanlarda yapılan çalışmalara dair bir sunum yapıldı. Sunumdan sonra ise gündemde yer alan maddelerin görüşülerek karara bağlanması ile toplantı sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29

banner31

banner30