İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Valimiz Mustafa MASATLI’nın başkanlığında yapıldı.

İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere ait yatırım projelerinin değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulunun 2020 yılı 3. toplantısı, Valimiz Mustafa MASATLI’nın başkanlığında yapıldı.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Valimiz Mustafa MASATLI’nın başkanlığında yapıldı.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Valimiz Mustafa MASATLI’nın yanısıra il yöneticileri, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, bölge müdürleri, kamu kurumlarının ve yatırımcı kuruluşların temsilcileri katıldı.

İlimizde yürütülen kamu yatırımlarının genel değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda projelerde gelinen son durum hakkında bilgi verilip gerekli koordinasyonun sağlanmasına ilişkin hususlar ve 2021 yılı yatırım teklifleri görüşüldü.

Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi’ne ilişkin hususlara değinerek yatırımlar konusunda değerlendirmelerde bulunan Valimiz Mustafa MASATLI, “Yatırımcı kurum ve kuruluşlarının, devam eden projeleri ile bu yıl ve önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan yeni projelere ilişkin çalışmalara hız vererek zaman kaybetmeksizin işe başlamaları, kamu kurum ve kuruluşları arasında etkin işbirliği ve koordinasyon sağlanarak yardımlaşmanın artırılması ve kaynakların verimli ve tasarruflu kullanılması önem arz etmektedir” dedi.

İlimizde 2020 yılı Haziran ayı sonu itibarıyla yatırımcı bölge ve il müdürlükleri ile belediyelere ait kamu yatırımları; Tarım sektöründe 110 adet (Toplam proje tutarı: 799 Milyon TL), Ulaştırma-Haberleşme sektöründe 92 adet (Toplam proje tutarı: 1,9 Milyar TL), Eğitim sektöründe 59 adet (Toplam proje tutarı: 288 Milyon TL) Enerji sektöründe 5 adet (Toplam proje tutarı: 25 Milyon TL), Sağlık sektöründe 8 adet (Toplam proje tutarı: 29 Milyon TL), Turizm sektöründe 2 adet (Toplam proje tutarı: 2 Milyon TL), Diğer kamu hizmetleri sektörlerinde 104 adet (Toplam proje tutarı 112 Milyon TL) olmak üzere toplam 380 adettir.

Projelerin toplam tutarı 3,2 Milyar TL, toplam harcama tutarı 1,7 Milyar TL’dir. 2020 yılı ödeneği 690 Milyon TL olup bu ödenekten 266 Milyon TL harcanmıştır. Projelerde % 55 nakdi ve % 39 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Bu projelerden; 69 adedi tamamlanmış, 183 adedi devam etmekte, 65 adedi ihale aşamasında, 60 adedine başlanamamış, 3 adet proje ise tasfiye edilmiştir. 380 adet projenin; 37 adedi (65 Milyon TL’lik kısmı) Amasya Belediyesi, ilçe ve belde belediyelerine aittir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29

banner31

banner30