CHP Amasya İl Başkanı Karagöz'den Muharrem Ayı Mesajı

Chp Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz Muharrem Ayı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

CHP Amasya İl Başkanı Karagöz'den Muharrem Ayı Mesajı

Karagöz mesajında;

Muharrem ayı acı, gözyaşı ve matem ayıdır. Mazlumla zalimin karşı karşıya geldiği aydır. Muharrem ayı, Hz. Hüseyin ve çoğu Ehli Beyt soyunun Kerbela’da şehit edilmesi nedeniyle büyük bir acının da ayıdır. Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerine Allah’tan rahmet diler, Muharrem ayının mübarek olmasını, bu ay içerisinde yapılacak ibadetlerin barış, dostluk ve kardeşliği pekiştirmesini dilerim.

Miladi 681 yılında Yezid hilafeti saltanata çevirmek için halifeliğini ilan ederek halk üzerinde baskı kurdu. Bu baskıya hayır diyen ve biat etmeyen bir kişi vardı. İslam Dinimizin Peygamberi Hz.Muhammed’in torunu, göz bebeği, Hz.Ali’nin oğlu Hz.Hüseyin’di.

Kerbela olarak anılan yerde Yezidin ordularınca etrafları çevrildi, “Yezide biat et bırakalım dendi.” Hz. Hüseyin “zalimin zulmüne karşı çıkmamak mazluma yapılacak en büyük kötülüktür. Ben zalimlerle birlikte varlık içinde yaşamayı alçaklık sayarım. Zalime karşı gelerek bulacağım ölümü ise yücelik sayarım.”diyerek direndi.

Muharrem ayı; ayrımcılığın, kinin, intikamcılığın adı değil, o manevi şemsiyenin altında bir olup sevgiyle insanlığı kucaklamanın adıdır. Zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) sevgili torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da Şehid edilmesi hüznünü de içinde barındırmaktadır.

Kerbela Şehitlerini rahmetle anarken, Muharrem Ayının; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, Dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine, başta ülkemiz olmak üzere bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.

Hz. Hüseyin “Her devrin bir yezidi olacaktır.”demişti. Bugün içinde bulunduğumuz coğrafya da yine gözyaşı var. Kan var matem var. Emperyalist devletlerin maşalarının din adına ortalığı kan gölüne çevirip mazlum ve masum insanları katlediyorlar. Önemli olan Hz.Hüseyin kadar onurlu Hz.Ali kadar cesaretli olmaktır. Zulmün karşısında Hüseyini bir duruş gösterebilmektir.

Geçmiş dönemde yaşanan acıların bir daha yaşanmaması gerektiğine olan inancımızla Kerbela’da Peygamber efendimizin ehlibeytinin yaşamış olduğu acıları acımız,

matemini matemimiz kabul ediyor, tutulan matem oruçlarını ve yapılan duaların hak katında kabul olmasını diliyorum.

Reşat KARAGÖZ CHP Amasya İl Başkanı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29

banner31

banner30