Başkan Sarı'dan Amasya'ya Hayvan Barınağı

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı; “Amasya’mızın şuandaki mevcut olduğu barınağın 11 bin 250 metrekarelik alanını doğal bir hayvan barınağı olarak modernleştiriyoruz.

Başkan Sarı'dan Amasya'ya Hayvan Barınağı

Aslında işin aslı Türk Milleti tarihi persfektif içerisinde hayvanlara çok değer veren bir millet olarak görülüyor. At,Avrat, Pusat ve Türklüğün vazgeçilmez arması Bozkurt bu durumun en bariz somut delilleridir. Amasya Belediye Başkanı Mehmet SARI, Amasya kalesinde olması gereken Bozkurt'u yerine koymuştur. Şimdi aynı yaklaşımla sokaklarda özellikle kış günlerinde aç kalma ve soğuktan donmalarını önlemek maksadıyla bir büyük projeye daha imza atıyor. Her yapılan güzel hizmet hem Amasyamıza hem de Amasyayı diğer iller nezdinde örnek il olma konumuna getiriyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü adına Amasya Şube Müdürü Kemal Kartal ile şehre kazandırılacak olan Modern Hayvan Barınağının Protokolü’nü imzalayan Belediye Başkanı Mehmet Sarı, burada yaptığı açıklamasında şunları kaydetti; “Şu anda virüs ile mücadele ettiğimiz şu günlerde biz bütün tedbirlerimizi alarak, Amasyalı hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu anlamda şunu söylemek isterim ki biz söz verdik mi yaparız. Bizim sözümüz hiçbir şansın üzerine olmaz. Bizim sözümüz Amasyalıya, bizim sözümüz Amasyalının menfaatinedir. Tabii bu verdiğimiz sözlerden bir tanesi de Cenab-ı Hakkın yarattığı, can verdiği varlıklar var. İşte bu bahsettiklerim sokak hayvanlarımızdır. Gün geldi ve söylediğimiz gibi Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile anlaşarak, Amasya’mızın şuandaki mevcut olduğu barınağın 11 bin 250 metrekarelik alanını doğal bir hayvan barınağı haline dönüştürüyoruz. Bu projenin içerisinde hayvan hastanesi, bakım ve acil servisleri olmak kaydı ile tüm ameliyat yapılacak operasyonlar dahil bir mekan oluşturuyoruz. İnsanlarımıza toplu konutlarla mekan yapılıyor. Burada da Allahu teala’nın can verdiği hayvanlarımıza modern bir yer yapmak için önemli bir adımı atmış bulunmaktayız. Belki Türkiye’de tektir diye düşünüyorum. 11 bin 250 metrekare alanda doğal bir barınak oluşturuyoruz. Etrafını çeviriyoruz, hayvanlar barınakta geziyorlar. Akşam olduğunda aynı otele girer gibi evlerine giriyorlar. Burada bunun dışında neler yaptığımızdan da bahsetmek istiyorum. Evcil hayvanınız varsa ve tatile gitmek istediğinizde bırakabilecek bir kimseniz yok ise bizlere emanet edebilirsiniz. Veya torununuz, çocuğunuz gelip bizim barınaktan hayvan seçip, 1-2 ay onları misafir ettikten sonra tekrar getirip bizim barınağa bırakabilirsiniz. İstediğiniz zaman barınağımızda bulunan hayvanları sahiplenebiliyorsunuz. İstediğiniz zamanda tekrar geri iade edebiliyorsunuz. Burada hedeflediğimiz amaç hem hayvanlarımızın huzuru hem de insanlarımızın mutlu olabilmeleri için elimizden gelen tüm gayretleri gösteriyoruz. Bu manada bugün burada verdiğimiz sözlerden bir tanesi olan "Modern Hayvan Barınağımızın Protokolünü" imzalamak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Hayata geçireceğimiz projemizin Amasya’mıza ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2020, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29

banner31

banner30