15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı, Yavuz Selim Meydanı’nda gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı, Yavuz Selim Meydanı’nda gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı, Yavuz Selim Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Programa, Valimiz Mustafa MASATLI, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet ATLI, Belediye Başkanı Mehmet SARI, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ulusa seslenişinin ekranlara getirildiği programda Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilip dualar edildi.

Yaptığı konuşmada devletimizin ebediyete kadar hür ve bağımsız şekilde yaşamasını temenni eden Belediye Başkanı Mehmet SARI, “Milletimizin birliği, devletimizin bütünlüğü için geçmişten günümüze kadar şehadet mertebesine erişen bütün büyüklerimizi, kardeşlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilik mertebesine erişen kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

15 Temmuz 2016 günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın öncülüğünde ve liderliğinde darbe girişiminde bulunan hainlere diz çöktüren milletimizin zorda kaldığında nasıl ayağa kalkacağını tüm dünyaya gösterdiğine işaret eden Valimiz Mustafa MASATLI ise 15 Temmuz'da  milletimizin ve devletimizin İstiklal ve İstikbali için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz Şehitlerimizi rahmetle andığını ve Kahraman Gazilerimize şükranlarını sunarak başladığı konuşmasında şunları ifade etti;

“3000 yıllık Devlet Geleneğimizde büyük Kaan Mete Handan, Anadolu'nun kapılarını bu Millete açan Sultan Alparslan'a, tarihin en büyük imparatorluklarından birini kuran Osman Gazi'ye, çağ açıp çağ kapayan Fatih Sultan Mehmet Han'a, Kurtuluş mücadelesiyle son Türk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar, Türklerin devlet kurma ve yaşatma geleneğini özümsemiş Yüce Milletimiz yüzyıllar boyunca ilmek ilmek dokuduğu, harcı şehit kanıyla atılmış devletimizi işgal etmek, ülkemizi parçalamak ve sömürge yapmak, milletimizi bölmek ve rengini şehit kanının kırmızısından alan bayrağımızı bu semalardan indirmek için, 15 Temmuz 2016'da küresel yamyam güçler ile içimizdeki işbirlikçi FETÖCÜ hainler, alçak ve hain bir darbe teşebbüsüne kalkıştılar.

Bu hain darbe kalkışması Türkiye Cumhuriyetimizin geleceğini küresel dış güçlere teslim etmeyi ve işgale zemin hazırlamayı amaçlıyordu. O gece ülkemizi, milletimizi, cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen ve tüm devlet kurumları ile birlikte silahlı kuvvetlerin içinde yuvalanmış bu asker suretli vatan hainleri, bu haşhaşiler, milletin parasıyla alınan silahları, milletin adamı olan Cumhurbaşkanımıza, milletin evi olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesine, Milletin Meclisine, Devletin güvenlik kurumları ile birlikte, bu aziz ve cefakar millete doğrultarak kanlı bir darbe kalkışmasında bulunmuşlardır. Bayrağımıza, Vatanımıza Milletimize, Ezanımıza, Devlet büyüklerimize, Devlet kurumlarımıza ve Hak ve özgürlüklerimize kasteden bu alçak girişim, Milletimizin tıpkı Çanakkale'de ve Kurtuluş Mücadelesinde olduğu gibi, kahramanca bir duruş sergilemesiyle püskürtülmüştür.

Aziz milletimiz tankların, uçakların, tüfeklerin karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle ve bedeniyle dikilmiştir. Kahraman milletimiz cesaretiyle, dirayetiyle, kararlı ve dik duruşuyla tarih yazmıştır. Bu toprağın evlatları zalimlere, hainlere, alçaklara, beyni ve bedeni satılmış insan müsveddelerine karşı istiklali ve istikbali için her şeyini ortaya koymuştur. İkinci bir Çanakkale'yi ve kurtuluş Destanı'nı yazmışlardır.

Bin yıldır haçlıların yapamadığını içimizdeki hainler ve onların küresel işbirlikçileri yapmaya kalkışmışlardır. Şükürler olsun ki Hilal ile haçın mücadelesini yine Hilal kazanmıştır. Şu İyi bilinmelidir ki, kimse bu milleti esir edemez. Bu millet bir ölür bin dirilir. Ve milletimiz Başkomutanımızın emriyle, darbe teşebbüsünü, sokakları ve meydanları doldurarak ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştır. Türk Milleti Bu mübarek topraklara namahrem eli değmemesi için 250 şehit vermiş, her biri bu millete emanet olan 2200`ün üzerinde gazimiz olmuştur.

Bu silahlı darbe kalkışmasının bertaraf edilmesiyle, Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. Bu darbe teşebbüsüne karşı verilen mücadelenin ve direnişin diğer darbe ve darbe kalkışmalarından farkı milletin topyekün darbeye karşı durmasıdır, milli iradeye sahip çıkmasıdır, bu hainlere ve küresel işbirlikçilerine ülkeyi teslim etmemesidir. Yani 15 Temmuz Direnişi, ne 1960 Darbesi, ne 1971 Muhtırası, ne 1980 Darbesi, ne 28 Şubat Darbesi, nede 2007 e-muhtırasıdır. Dolayısıyla bu cennet Vatan, 15 Temmuz öncesinden daha güçlü ve huzurludur.

Şairin dediği gibi;

Tasalanma Yiğidim, zaman bizden yanadır,

Külümüzden yükselen, Duman bizden yanadır,

Son durak son ilahi Ferman, bizden yanadır,

Dünya düşman olsa da, iman bizden yanadır.”

Değerli davetliler,

15 Temmuz, Milletimizin;  kökü nerede olursa olsun, hangi güce dayanırsa dayansın, iradesini hangi odağa teslim ederse etsin, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihi bir meydan okumadır. Mazlum ve sömürülen milletlere direniş örneğidir, bir milletin yeniden şahlanış destanıdır.

2007 kumpas davaları ile başlayan, 2011 Mit Krizi ile devam eden, 2013 gezi olayları ile yeni bir sürece giren ve 17-25 Aralık kumpaslarıyla Hükümetimizi indirme operasyonları ile sürdürülen ve devamında 6-7 Ekim olayları ile Hendek savaşlarında sonuç alamayan iç ve dış hainler, 15 Temmuz'da darbe teşebbüsünde bulunmalarına ve ekonomik olarak sürekli her tür oyunu oynamalarına rağmen, devletimiz büyüyor, gelişiyor, değişiyor ve kendi gündemini kendisi belirliyor.

Türkiye Cumhuriyeti bölgesinin ve dünyanın önemli devletlerinden biri olmakla birlikte, dünyanın 17. büyük ekonomisidir. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması, yani dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi içerisine girebilmesi için, önümüzdeki engelleri bertaraf ederek, hep birlikte her zamankinden daha çok çalışacağız. Bir olacağız, iri olacağız, hep birlikte güçlü Türkiye'yi inşa edeceğiz. Tabi ki her şeyin altında yatan sebep, Türkiye’nin güçlenmesinin ve büyümesinin küresel güçleri ve yerli işbirlikçilerini rahatsız etmesidir. Bizler bundan sonra daha çok çalışıp daha çok rahatsız edeceğiz. Milliyeti ve inancı ne olursa olsun Mazlum milletlerin umudu olmaya devam edeceğiz.

Değerli hemşerilerim,

‘Korkuyu korkutan, ölümü öldüren 15 Temmuz Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi" 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günlerinde kendilerini gönülden yad edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. Tıpkı Çanakkale savaşını anlatırken Seyit Onbaşı’yı, Kurtuluş Savaşı'nı anlatırken Nene Hatun’u anıyorsak, Ömer Halis Demirleri, tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi her zaman anacağız.

Sözlerime son verirken, 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Kahraman Gazilerimize Şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Hepinizi, Saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.”

81 ilde aynı anda düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu’na katılan gençlerimizin şanlı bayrağımızı Valimize teslim ettiği programın devamında ilahiler seslendirildi. Darbe girişimine karşı milletimizin bir araya gelmesinde etkili olan selalar tıpkı 4 yıl önce olduğu gibi tüm camilerimizden yeniden yankılandı. Ayrıca etkinlikler kapsamında Sultan II. Bayezid Camii’nde Mevlid programı düzenlendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29

banner31

banner30