Demir; Birlikte Yeniden Başaracağız

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi’ne tekrar Başkan Adayı olan Mahmut Demir, sahadaki çalışmalarına hız verdi. Üreticiler ile bir araya gelen Demir; “Birlikte yeniden başaracağız” dedi.

Demir; Birlikte Yeniden Başaracağız

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi'ne yeniden adaylığını ilan eden eski olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Mahmut Demir, saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Amasya, Samsun, Tokat ve Çorum illerini içine alan Amasya ve yörenin en büyük sivil toplum kurumu olan Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Amasya Şeker Fabrikası ile Pan-Et A.Ş'nin 2010 yılına kadar aralıksız 14 yıl süresince başkanlığını ifa eden Mahmut Demir, yeniden aday olduğunu açıkladı.

Mahmut Demir'in 14 yıl süresince Üreticilerimize Kazandırdıklarımız diye yapmış olduğu bildirgelerinde;

10 yıl önce Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan ayrılan ve yeniden kooperatif başkanlığına aday olan Dünya Şampiyonu Milli güreşçi Mahmut Demir, yönetimde olduğu dönemde üreticiye kazandırdıkları ve tekrar başkan olması durumunda hangi projeleri yapacakları konusunda açıklama yaptı.

Demir başkanlığı döneminde üreticiye kazandırdıklarını şöyle sıraladı;

*Amasya Şeker Fabrikası'nda çiftçimizin hissesini yüzde 22'den yüzde 72'ye biz çıkardık.

*Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri'nde çiftçimizin hissesini yüzde 16'dan yüzde 36'ya biz çıkardık.

*Amasya Şeker Fabrikası'nın 600 bin Tl olan sermayesini 43 milyon Tl'ye biz çıkardık.

*1954 Yılında açılmış ve eskiyen şeker fabrikamızın yüzde 60 teknolojik yenilemesini biz yaptık.

*Çiftçimizin emeği ve alın teriyle ürettiği şeker pancarının polar değerinin sağlıklı ölçülebilmesi için bilgisayarlı analiz labaratuvarını biz kurduk.

*Türkiye'de ilk kez , son teknoloji 2 adet 6 sıralı, 2 adet 3 sıralı Pancar Hasat Makinasını ve 2 adet Yükleme Makinasını çiftçimizin hizmetine biz sunduk.

*Sulama Projeleri ile 100 bin dönüm kuru tarım arazisini sulu tarıma biz kazandırdık.

*Pancar çiftçimizin ihtiyaç duyduğu noktalara bölge kanatlarını biz açtık.

*Çiftçimizin ürün ve ekipmana kolay ulaşmasını sağlayan  Bölge Satış Mağazalarını biz açtık.

*Geçmiş dönemlerden devir aldığımız 82 milyon borcu biz ödedik.

*Çiftçinin emeğini sömüren, küspe tekelini biz kaldırdık.

NEREDE KALMIŞTIK ?

''Nerede kalmıştık diyerek'' diyerek fabrikayı yönettikleri dönemde üreticilerin kazanımlarını anlatan Demir, ''Yeni dönemde de Yeniden Birlikte Başaracağız'' dedi.

Demir, yeni dönemde yapacakları projeleri şöyle sıraladı;

*Pancar ekimi yapan çiftçilerimize ekim ve söküm dönemlerinde pancar parası alacaklarından tahsil edilmek üzere 4 ay vadeli, faizsiz mazot desteği, 6 ay vadeli ve faizsiz madeni yağ desteği sağlayacağız.

*Pancar üretimi yapacak çiftçilerimize peşin ve vadeli olmak üzere 2 tip sözleşme seçeneği sunacağız.

*Pancar üretimi yapacak çiftçilerimize sulu tarım yapabilmeleri adına her türlü desteği ve kolaylığı sağlayacağız.

*Mevcut Kooperatif Satış Mağazalarımızı çiftçilerimizin piyasa şartlarından daha uygun fiyatlarla, tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri tarım marketlere dönüştüreceğiz.

*Fabrikamızda üretilen yaş küspeyi 50-100-250-500 ve 1000 kilogramlık paketler halinde satışa sunarak, ürünün bozulmasının ve çevreye verilecek zararın önüne geçeceğiz.

*Çiftçilerimize yıl boyunca tarımsal bilgi, eğitim semineri ve teknoloji desteği vereceğiz.

*Önemli sağlık kuruluşlarıyla sözleşme yaparak çiftçilerimizin indirimli ve kaliteli sağlık hizmeti almasını sağlayacağız.

*Fabrikamızın bünyesinde çiftçilerimize ihtiyaç duyduklarında kullanabilecekleri modern ve tam donanımlı ambulans hizmeti vereceğiz.

*Son yıllarda hoyratça gönülleri kırılan çiftçilerimizle fabrikamızı barıştıracak, kaybedilen ekim alanlarımızı yeniden aktif hale getirerek kazancın üyelerimizin cebinde kalmasını sağlayacağız. Yani tıpkı eskiden olduğu gibi fabrikamızın tüm şekerpancarı ihtiyacını bölgemizden karşılayıp, birlikte üretecek, birlikte kazanacağız.

*Bütün bu planlamaların üstünde kısa ve orta vadede en önemli hedefimiz; yarım kalan teknolojik yatırımları tamamlayıp, fabrikamızın günlük pancar işleme kapasitesini yükselterek karlılığını arttırmak olacaktır.

*Kuracağımız yeni sistemle çiftçimizin özellikle kuru bakliyat başta olmak üzere alternatif ürünlerini satın alarak, çiftçimizi olumsuz piyasa şartlarından azami oranda koruyacağız.

''SAHADAN GELEN TALEP ÜZERİNE ADAYIM''

Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Adayı Mahmut Demir pancar çiftçisinin pancara küstürüldüğünü işaret ederek; ''Bu işi kaderine bırakmak en kolay yol. Konya'dan yüksek maliyetle pancar getirilmese fabrika kapanmak üzere. Fabrikamızın batmaması, kapanmaması gerekiyor. Çünkü nakliyeci ve birçok sektör buradan ekmek yiyor. Hiç kimseye, kuruluşa, partiye bir düşmanlığım yok. Yapılacak ilk genel kurulda sahadan gelen talepler üzerine adayım.'' dedi.

''VEZİRKÖPRÜ'YE SEVDAM VAR''

''Vezirköprü'nün bana bir sempatisi olduğu kadar benim de Vezirköprü'ye bir sevdam var. Bunu her fırsatta dile getiriyorum. Biz sizlerle beraber 25 yıla yakın bir süredir birlikte yürüyoruz. Acılı ve mutlu günlerinize hep sizlerle beraber olmaya çalıştım. Çünkü bizim sizlerle beraberliğimiz bir menfaat dostluğu olmadı'' dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2020, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29

banner31

banner30