Amasya Şeker Fabrikası ile Amasya Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü İmzaladı

Amasya Şeker Fabrikası ile Amasya Üniversitesi Merkezi Araştırma Uygulama Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde araştırma faaliyetlerinde bulunmak amacıyla bir protokol imzalandı.

Amasya Şeker Fabrikası ile Amasya Üniversitesi  Arasında İşbirliği Protokolü İmzaladı

Rektörlük Makamında gerçekleşen işbirliği protokol imza törenine; Amasya Şeker Fabrikası Genel Müdürü Ali Namık Bostancı, Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özarslan, Şeker Fabrikası Ziraat Müdürü Erol Yelen, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Apaydın, Prof. Dr. Recep Kürkçü, Suluova Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Karavin, Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı Müdürü Doç. Dr. Betül Canımkurbey ile Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Gül katıldı.

 

Protokol imza töreninde bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Elmacı, “Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yetkilendirmesi ile Amasya ilinde sürdürülen tarımsal faaliyetlere uygun olarak tarımsal toprak, su ve bitki analizleri yapılmaktadır. Amasya Şeker Fabrikası ile karşılıklı kurumsal yarar adına bir protokol imzaladık. Laboratuvarlarımızda yapılan analiz sonuçlarının şeker pancarı bitkisi için gübre önerileri, üreticilerin devlet teşviklerini alabileceği formatta hazırlanarak Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. tarafına teslim edilecektir. Bu protokolün Amasya’ya ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.dedi.

İşbirliği protokolünün taraflara mali bir yükümlülük getirmediğini vurgulayan Amasya Şeker Fabrikası Genel Müdürü Ali Namık Bostancı,Toprak verimliliği ve sürdürülebilir verim artışı için yapılması gerekenleri hep beraber planlayacağız. Bizlere destek veren Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı’ya teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29

banner31

banner30